EU
Projekat finansira Evropska unija
BAZA TRENERA Informacijama o registrovanim
trenerima klasifikovanim po
relevantnim oblastima djelo-
vanja i nivou osposobljenosti...
POTRAŽI TRENERA

Bolja saradnja vladinog i nevladinog sektora korisnija za cjelokupnu zajednicu

19.juni 2014 20:00
Autor:Admin

Partnerstvo za zdravlje organiziralo jednodnevnu debatu na Vlašiću

Bolja saradnja vladinog i nevladinog sektora korisnija za cjelokupnu zajednicu

Vlašić, 19. juna 2014. - Nevladine organizacije svojim aktivnostima mogu znatno doprinijeti poboljšanju sistema zdravstva u BiH, ali im je za to potrebna podrška vladinih institucija na svim nivoima, jer bolja saradnja vladinog i nevladinog sektora iz oblasti zdravstva može biti korisnija za cjelokupnu zajednicu.

Istaknuto je ovo na jednodnevnoj debati koja je danas održana na Vlašiću, a čiji je organizator Udruženje Partnerstvo za zdravlje. Debata je dio projekta „Doprinos organizacija civilnog društva jačanju partnerskog dijaloga i saradnje vladinog i nevladinog sektora u sistemu javnog zdravlja BiH" kojeg finansira Evropska unija i koji će trajati 24 mjeseca.

 

Da bismo to postigli moramo definirati organizacije civilnog sektora koje mogu imati ulogu u zdravstvenom sektoru, a zatim i njihovu ulogu, te način ostvarivanja. Potrebno je podržati i osposobiti nove ljudske resurse u organizacijama civilnog društva, raditi na zajedničkim akcijama, kampanjama i projektima. S druge strane, vlasti i ustanove trebaju osigurati kontinuitet saradnje sa sektorom civilnog društva, bez obzira na promjene u mandatima", istakao je Haris Karabegović, projektni menadžer Udruženja Partnerstvo za zdravlje.

 

Identifikacija i definiranje organizacija civilnog sektora koje mogu imati značajnu ulogu u zdravstvenom sektoru sada je lakše, jer je Udruženje Partnerstvo za zdravlje pokrenulo web stranicu www.sjz.bakao i bazu podataka na kojoj se mogu registrirati NVO iz sektora zdravstva.

 

Podaci iz ove baze podataka bit će korisni vladinim institucijama i civilnom društvu prilikom izbora partnera u budućem radu. Pozivam sve nevladine organizacije da se prijave u ovu bazu koja će im pomoći u budućem radu s vladinim institucijama", kazao je Karabegović.

 

Debata je okupila veliki broj predstavnika nevladinog i vladinog sektora, a voditelji su bili Sanja Stanić, izvršna direktorica UG Viktorija i Denis Dedajić, izvršni direktor UG Margina.
Poštovani, pred vama se nalazi baza podataka nevladinih organizacija koje imaju kapacitete za suradnju sa vladinim sektorom. Molimo vas da se “logujete” ili kliknete dugme “Prijavi se” za slanje zahtjeva za odobrenje pristupa.
e-mail adresa navedena u prijavi
Zaboravio/la sam pristupnu šifru ....
PRIJAVI SE
Posljednja facebook objava
Posljednji twitter feedovi