EU
Project financed by the EU
COACHES DATABASE Information on registered
trainers classified by
relevant areas of activity
and the level of proficiency ...
SEARCH FOR A COACH


Društvo za borbu protiv Side Crne Gore - CAZAS

Misija organizacije - CAZAS (Društvo za borbu protiv side Crne Gore) je nevladina, humanitarna organizacija, koja svoj rad bazira na principima volonterizma kroz rad na prevenciji HIV/AIDS- a, seksualno prenosivih infekcija i zloupotrebe psihoaktivnih supstanci kroz programe edukacije, prevencije, pomoći ljudima koji žive sa HIV/AIDS-om, njihovim porodicama, prijateljima i partnerima, i javnog zastupanja.

Ciljna grupa našeg rada je cijela populacija, sa akcentom na mlade ljude starosne dobi od 13 do 25 godina, kao i na vulnerabilne grupe u Crnoj Gori.

Aktivnosti - Uporedo sa širenjem naših aktivnosti, konstantno se povećavao broj članova naše organizacije. CAZAS trenutno broji preko 2000 članova širom Crne Gore. Većinu njih čine studenti i srednjoškolci, ali među njima ima i drugih koji su iskazali želju da kroz članstvo u CAZAS- u daju svoj doprinos radu naše organizacije. To su uglavnom medicinski radnici, kao i drugi stručnjaci iz oblasti HIV/AIDS- a i bolesti zavisnosti. CAZAS je u svom radu potpuno nezavisan u kreiranju i realizaciji svojih aktivnosti.

Sve naše aktivnosti su bazirane na pet polja:

1. Rad na prevenciji HIV/AIDS- a, polno prenosivih bolesti i bolesti zavisnosti kroz implementaciju programa vršnjacke edukacije;
2. Rad na psihosocijalnoj pomoci HIV pozitivnim osobama, njihovim porodicama, prijateljima i partnerima;
3. Javno zastupanje i kampanje podizanja svijesti o problemu HIV/AIDS- a;
4. Borba protiv stigme i diskriminacije; i
5. Rad sa vulnerabilnim (osjetljivim/ranjivim) grupama.

Ciljna grupa u našem radu je cijela populacija, sa akcentom na mlade ljude od 13-25 godina koji su najviše izloženi HIV infekciji i drugim polnim infekcijama.

Naše aktivnosti na prevenciji su namijenjene:
• osobama svih seksualnih orijentacija (heteroseksualcima, homo/biseksualcima),
• osobama koje rade u seksualnoj industriji,
• korisnicima droga i
• zdravstvenim radnicima.

Ove preventivne aktivnosti se realizuju kroz konstantan proces edukacije, u cilju podizanja svijesti o znanju i promjeni u stavovima i ponašanju ljudi kad je u pitanju problem AIDS- a.

Kako smo organizovani? – Najveći organ CAZAS- a je Skupština koja se sastaje najmanje jednom godišnje. Između dvije sjednice Skupštine Izvršni Odbor CAZAS- a donosi sve odluke. Izvršni odbor uključuje: predsjednika, potpredsjednika, sekretara i članove odbora.

CAZAS je u međuvremenu izvršio organizaciono restruktuiranje tako da smo formirali 5 odsjeka: Odsjek za vršnjačku edukaciju, Odsjek za odnose sa javnošću, Odsjek za psihosocijalnu i pravnu podršku i pomoć osjetljivim (ranjivim) grupama, Odsjek za internacionalnu saradnju i Odsjek za organizaciju ljetnjih škola i seminara. Svaki od ovih odsjeka vode koordinatori čiji je zadatak da okupljaju određeni broj trenera koji su stručni za određenu od ovih oblasti i dalje razvijaju taj odsjek kroz osmišljavanje novih projekata.

Mreža podružnica - CAZAS- ove podružnice koje su organizovane i rade po istom modelu, trenutno postoje u ovim gradovima: Pljevlja, Berane, Andrijevica, Plav, Rožaje, Bijelo Polje, Kolašin, Podgorica, Nikšić, Cetinje, Herceg-Novi, Kotor, Budva, Tivat, Bar i Ulcinj.

Ove podružnice realizuju svoje aktivnosti pomoću plana i programa CAZAS- a sa potpunom nezavisnošću u kreaciji njihovih aktivnosti.

Mi konstantno radimo na uspostavljanju novih podružnica i sprovođenje mreže vršnjačke edukacije CAZAS- a u cilju da pokrijemo cijelu teritoriju Crne Gore.

We present you the database of NGOs that have the capacity to cooperate with the government sector. Please "login" or click "SIGN UP" button to send a request for permission to access.
e-mail address listed in the registration
Forgot my password...
SIGN UP
Posljednji twitter feedovi